Ondernemen met personeel
Veel werkgevers realiseren zich nauwelijks dat een zieke werknemer gemiddeld € 250 per dag kost.
Advies over personeelsverzekeringen
Wist u dat de gezondheid van uw werknemers veel invloed heeft op de financiële gezondheid van uw bedrijf? Een laag ziekteverzuim bevordert uw Continuïteit, winstgevendheid en productiviteit. Het zorgt er ook voor dat uw bezetting is afgestemd op uw bedrijf en uw medewerkers optimaal kunnen presteren. Het tegenovergestelde geldt uiteraard voor een hoog ziekteverzuim.
Er zijn diverse redenen te bedenken die het belang van goed advies over verzekeringen voor werkgevers onderstrepen. Een collectieve pensioenregeling voor uw personeel kan hogere betrokkenheid tot gevolg hebben, maar dan wilt u de kosten wel beheersbaar houden. Bedrijfsongevallen en beroepsziektes vormen voor veel bedrijven een aanzienlijk risico. Als werkgever rust de aansprakelijkheid op u. Steeds meer CAO’s verplichten werkgevers zelfs om verzekeringen voor werknemers af te sluiten.
Wij adviseren u graag over personeelsverzekeringen. Daarbij verliezen wij uw belangen niet uit het oog.
Werkgeversaansprakelijkheid
Werkgever steeds vaker aansprakelijk
Bent u werkgever? Dan bestaat de kans dat u met deze vorm van aansprakelijkheid geconfronteerd wordt. Vaak gaat dit gepaard met onbegrip. U bent als werkgever namelijk aansprakelijk voor schades waarvan u waarschijnlijk niet had vermoed dat deze u aangerekend kunnen worden.
Inmiddels is er veel jurisprudentie ontstaan over werkgeversaansprakelijkheid en goed werkgeverschap. Met vergaande consequenties. Want als een medewerker schade oploopt in verband met zijn werk, zal de werkgever daar vaak voor moeten opdraaien, tenzij hij zich goed heeft verzekerd.
Meer weten over werkgeversaansprakelijkheid? Lees deze blog van Allianz.
Verzuim
Kosten besparen door effectief verzuimmanagement
Als werkgever wilt u uw arbeidscapaciteit maximaal benutten. Toch krijgt vrijwel iedere organisatie te maken met medewerkers die ziek worden. Zowel vanuit menselijk oogpunt als vanuit kostenbeheersing is het van belang om verzuim te voorkomen en (als een medewerker toch uit valt) te zorgen voor een snelle en goede re-integratie. Niet alleen kunt u hiermee veel kosten besparen, de Wet Verbetering Poortwachter verplicht u hier zelfs toe.
Wat kost een zieke werknemer?
Een zieke werknemer kost gemiddeld € 250,- per dag blijkt uit onderzoek van TNO. Dat bedrag bestaat uit kosten voor verzuimbegeleiding, re-integratie,vervanging en eventueel omzetverlies. Dit bedrag kan nog worden verhoogd met eventuele sancties als u, in de ogen van het UWV, als werkgever onvoldoende re-integratie inspanningen heeft verricht. Onder bepaalde omstandigheden kan uw bedrijf zelfs geconfronteerd worden met een verhoogde WIA premie.
Heeft u uw verzuimkosten in beeld? Met deze tool berekent u eenvoudig de kosten van verzuim voor uw bedrijf.
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Op basis van een uitgebreide inventarisatie beoordelen we samen met u welke (verzekerings)oplossingen en dienstverlening het beste aansluiten bij de wensen, behoeften en financiële mogelijkheden van uw bedrijf.
U krijgt antwoord op vragen zoals:
- Welke verplichtingen heb ik vanuit de Wet Verbetering Poortwachter?
- Worden we eigenrisicodrager? Welke verzekeraar is dan het voordeligste?
- Wat betekent het huidige verzuimpercentage nu werkelijk voor mijn organisatie?
- Hoe kan ik snel en effectief kosten besparen op verzuim?
- Wat doet de arbodienst en wat moeten we zelf doen?
- Hoe zit het met sancties van het UWV?
- Hoe kan de casemanager zijn rol adequaat vervullen?